4 jednostavna načina kako zaraditi na TikToku

Kako zaraditi na TikToku - Marketing PRO

TikTok je postao poznato ime, a milijuni ljudi svakodnevno koriste ovu aplikaciju za dijeljenje i gledanje kratkih videozapisa. Ali jeste li znali da možete zaraditi novac koristeći TikTok? U ovom članku ćemo  se osvrnuti na 4 jednostavna načina kako zaraditi na TikToku.

1. Influencer marketing

Jedan od najpopularnijih načina zarade na TikToku je influencer marketing. Kao influencer možete surađivati s brendovima i promovirati njihove proizvode svojim pratiteljima. Različite tvrtke često su u potrazi za influencerima koji imaju veliki broj sljedbenika i visoku stopu angažmana.

Kako biste postali influencer, morat ćete izgraditi publiku stvaranjem atraktivnog i zabavnog sadržaja. Također biste se trebali usredotočiti na odabir niše koja vam odgovara kako biste mogli postati autoritet u tom području. Na primjer, ako vas zanima moda, možete kreirati videozapise o najnovijim trendovima ili pokazivati svoju odjeću.

Nakon što steknete veliki broj sljedbenika, možete se obratiti dizajnerskim kućama za suradnju. Također se možete pridružiti marketinškim mrežama influencera koje vas mogu povezati s brendovima koji traže influencere.

2. Prijenos uživo na TikToku

Još jedan način kako zaraditi na TikToku je livestreaming. TikTok ima značajku pod nazivom “Live Gifts”, koja gledateljima omogućuje slanje virtualnih darova svojim omiljenim kreatorima tijekom prijenosa uživo. Kreatori zatim te darove mogu pretvoriti u pravi novac.

Da biste započeli livestreaming na TikTok-u, morate imati najmanje 1000 pratitelja. Također biste se trebali usredotočiti na stvaranje zanimljivog sadržaja koji potiče gledatelje da gledaju do kraja i komuniciraju s vama.

Tijekom prijenosa uživo možete komunicirati sa svojim gledateljima, odgovarati na njihova pitanja i pokazati sve svoje talente. Također možete koristiti značajku Live Gifts kako biste potaknuli svoje gledatelje da vas podrže.

3. Prodaja robe

Ako imate puno sljedbenika na TikToku, možete prodavati proizvode svojim obožavateljima. Možete tiskati majice s vašim brendom ili popularnim izjavama iz vaših videozapisa.

Za prodaju robe na TikTok-u, možete kreirati poveznicu na svoju internetsku trgovinu i uključiti je u svoje opise biografije ili videa. Također možete izraditi videozapise koji prikazuju određene proizvode i potiču vaše sljedbenike da ih kupe.

4. Fond za kreatore sadržaja TikToka

TikTok također ima Creator Fund, koji kreatorima plaća za stvaranje sadržaja na platformi. Creator Fund trenutno je dostupan samo u odabranim zemljama, ali TikTok ga planira proširiti u budućnosti.

Da biste se prijavili za Creator Fund, morate ispuniti određene uvjete, kao što je imati najmanje 100.000 pratitelja i stalno stvarati zanimljiv sadržaj.

Zaključak

TikTok je postao popularna platforma na kojoj kreatori mogu pokazati svoje talente i privući vjerne pratitelje. S pravom strategijom također možete zaraditi na TikToku. Bez obzira odlučite li postati influencer, prenositi uživo, prodavati robu ili sudjelovati u Creator Fundu. TikTok ima veliki potencijal i pruža mnogo prilika za zaradu. Trebate li uslugu uređivanja video zapisa za TikTok ili neku drugu društvenu mrežu, javite nam se bez ustručavanja. Osim video edita u mogućnosti smo ponuditi i usluge dodavanja titlova i izrade drugih vrsta sadržaja kao što su članci, vizuali, AI generirane fotografije i slično.

VIŠE SLIČNIH ČLANAKA