Saznajte kako postati influencer i zarađivati novac online

Influencer

Postati influencer i zarađivati novac online može biti dobar plan za karijeru, ali zahtijeva predanost, strategiju i dosljednost. Nije tako lako kako se čini na prvu, ali uz rad, dobre ideje i dosljednost, mogu se postići dobri rezultati. Prije svega krenite od plana. Zapišite vaše ideje, napravite scenarij i pripremite opremu i scenu. Za svaki video se posebno pripremite, sastavite tekst i zapišite što želite snimiti odnosno prikazati. Važno je izgledati i zvučati što prirodnije. Ako ne možete zapamtiti tekst koji trebate izgovoriti, u tu svrhu mogu vam pomoći telepromter aplikacije koje su dostupne i za Android i iOS uređaje. CapCut ima ugrađenu ovu opciju i potpuno je besplatan za korištenje.

Evo nekoliko koraka za početak:

1. Odaberite svoju nišu

Odaberite određenu temu za koju ste stručni ili gajite ljubav. To može biti moda, ljepota, fitness, tehnologija, video igre, kuhanje itd. Pronalaženje vaše niše pomoći će vam da ciljate na određenu publiku.

2. Kreirajte sadržaj visoke kvalitete

Kreirajte sadržaj koji je vrijedan i vizualno privlačan. To može uključivati blog postove, videozapise, podcaste, objave na društvenim mrežama itd. Dosljednost je ključna. Pokušajte redovito objavljivati kako biste zadržali svoju publiku.

3. Izgradite svoj osobni brend

Definirajte svoj osobni identitet brenda, uključujući svoj glas, vrijednosti i estetiku. Vaš osobni brend trebao bi biti autentičan i imati odjeka kod vaše ciljane publike.

4. Povećajte svoju publiku

Koristite platforme društvenih mreža kao što su TikTok, Instagram, YouTube, Facebook itd. kako biste dosegli širu publiku. Povežite se sa svojim pratiteljima odgovarajući na komentare, sudjelujući u raspravama i surađujući s drugim utjecajnim osobama.

5. Monetizirajte svoju platformu

Pitate se na koji način možete zaraditi novac online. Dobra vijest je da postoji više od jednog načina da zaradite novac kao influencer na društvenim mrežama. U nasavku članka vam predstavljamo nekoliko najboljih načina na koje možete početi zarađivati:

Sponzorirani sadržaj

Surađujte s tvrtkama i brendovima te promovirajte njihove proizvode i usluge svojoj publici u zamjenu za novčanu naknadu ili besplatne proizvode.

Affiliate marketing

Zaradite proviziju promoviranjem proizvoda ili usluga i uključivanjem affiliate veza u svoj sadržaj. Ostvarite prihod od postotka prodanih proizvoda putem vaše referentne veze.

Zarada od oglasa

Unovčite svoj sadržaj objavljen na platformama kao što su YouTube ili vaša web stranica na kojima možete zaraditi novac od oglasa prikazanih na vašim videozapisima ili web stranici. Dovoljno je prijaviti se na Google AdSense i dozvoliti prikazivanje oglasa na vašem kanalu odnosno web stranici.

Digitalni proizvodi

Stvarajte i nudite digitalne proizvode poput e-knjiga, online tečajeva, preseta, Photoshop akcija, Procreate kistova ili ekskluzivnog sadržaja namijenjenog vašoj publici. Ovo je odličan način zarade za digitalne kreativce, programere, video kreatore i slično.

Stvorite svoju vlastitu robnu marku

Dizajnirajte i ponudite vlastitu robnu marku poput parfema, odjeće, modnih dodataka ili robe koja se odnosi na vašu nišu. Uključite se u interakciju sa svojom publikom. Izgradite vezu sa svojom publikom odgovarajući na komentare, poruke i nudeći povratne informacije. Pokažite zahvalnost za njihovu podršku i uključite ih u svoj postupak stvaranja sadržaja.

Budite u tijeku i prilagođavajte se

Digitalni marketing neprestano se razvija, stoga je bitno biti u tijeku s najnovijim trendovima, algoritmima i promjenama koje su česte na društvenim mrežama. Budite voljni prilagoditi svoju strategiju kako biste ostali relevantni i nastavili povećavati svoju online prisutnost.

ZAKLJUČAK

Ne zaboravite da izgradnja uspješne prisutnosti na mreži zahtijeva ulaganje vremena i truda. Ostanite strpljivi, ustrajni i iskreni u svojim interakcijama i bit ćete na putu da postanete uspješan influencer odnosno influencerica i zarađujete novac online. Kvaliteta opreme je ovdje možda čak u drugom planu koliko je važna dobra ideja i vrijednost koju vaša ciljana publika dobiva. Budite svoji, ubacite dozu humora i publika će vas brzo prepoznati.

VIŠE SLIČNIH ČLANAKA