5 ključnih razloga za izradu web stranice

Web stranice

Više puta sam čuo kako poduzetnici razgovaraju o tome treba li im uopće web stranica. Analize pokazuju da više od polovice obrtnika i malih tvrtki nemaju vlastitu web stranicu. Na prvu, ovi podaci djeluju potpuno nevjerojatno, ali pretragom lokalnih obrta brzo sam se uvjerio u njihovu točnost. Ovo me potaklo da napišem članak o važnosti web stranice za poslovanje i koji su to ključni razlozi za ulaganje u web stranicu. Iz godine u godinu web stranice postaju dostupnije i povoljnije, tako da zapravo nema razloga da si ne priuštite vlastitu web stranicu, bilo da se bavite nečim iz hobija ili imate obrt ili tvrtku. Ovdje ću navesti 5 ključnih razloga za izradu web stranice, iako ih ima puno više.

1. Prodaja započinje guglanjem

Čak 93% kupaca prije nego se odluči na kupovinu potraži željeni proizvod ili uslugu na internetu. Ako nematate web stranicu, to znači da vi nudite proizvode i usluge samo onim klijentima koji čine 7% vašeg tržišta.

2. Ozbiljnost u poslovanju

Još jedan razlog zašto je web stranica važna za vaše poslovanje je taj što postoji veliki dio tržišta koji vas neće ni uzeti u obzir, ako ju nemate. Kvalitetna web stranica pokazuje klijentima vašu ozbiljnost i profesionalizam.

3. Omogućuje lakšu dostupnost

Ako imate web stranicu, ljudima će biti puno lakše pronaći vas, saznati više o vašoj tvrtki, otkriti što radite i dobiti odgovore na sva ona pitanja koja imaju o vašem poslovanju. Ako imate ugrađenu mapu i kontakt obrazac ljudi će vas lako pronaći i kontaktirati. Web stranica također će vas rasteretiti od odgovaranja na jedna te ista pitanja o lokaciji, radnom vremenu i slično.

4. Veća učinkovitost

Troškovi izrade i održavanja web stranice nisu veliki s obzirom na učinak koji daju. Ulaganja u digitalni marketing daleko su manja od tradicionalnih načina reklamiranja, a pružaju bolje i detaljnije praćenje i analizu rezultata. Na taj način vašu kampanju možete savršeno prilagoditi svojoj ciljanoj publici.

5. Širenje poslovanja

Web stranica omogućuje vam lakše širenje poslovanja izvan vašeg mjesta ili čak države. Kada ste prisutni na internetu omogućujete klijentima iz cijelog svijeta da vas otkriju i stupe u kontakt s vama. Nikada nije bilo lakše razviti globalni biznis i povezati se s partnerima i klijentima iz čitavog svijeta.

Ako još uvijek nemate web stranicu, moja preporuka je da ju što prije izradite. Ako imate potrebne tehničke vještine, trošak će biti jedino registracija domene i hosting.

Trebate li savjet ili želite nama prepustiti kompletnu izradu, stojimo vam na raspolaganju. Marketing PRO pruža usluge izrade web stranica u HTML-u i CSS-u ili WordPressu po najpovoljnijim cijenama. Osnovni paket, koji uključuje sve što je potrebno za uspješan početak poslovanja, možete naručiti već za 1875 kn. Najpovoljniju One Page web stranicu možete dobiti već za 1122 kn. Novi obrti mogu ostvariti popuste i druge pogodnosti. Više detalja pročitajte ovdje.

POŠALJI UPIT

VIŠE SLIČNIH ČLANAKA