Saznajte zašto je Elementor najpopularniji dodatak za izradu WordPress stranica!

Elementor graditelj web stranica

Elementor je WordPress dodatak za izradu web stranica po principu drag&drop. To omogućuje stvaranje custom web stranica složenog dizajna, što inače nije moguće bez poznavanja HTML-a i CSS-a.

Prednosti korištenja Elementor dodatka za izradu web stranica u WordPressu

Evo nekoliko prednosti korištenja ovog praktičnog alata za izradu web stranica u WordPress sustavu:

1. Jednostavan je za korištenje

Elementor ima intuitivno korisničko sučelje koje ga čini jednostavnimi za korištenje čak i početnicima. Napravljen je kao vizualni editor, odnosno graditelj web stranica i sadrži gotove predloške i unaprijed dizajnirane blokove koda.

2. Radi sa svakom WordPress temom

Elementor radi sa svakom WordPress temom tako da ga možete koristiti bez potrebe za mijenjanjem teme. Budući je riječ o dodatku odnosno pluginu, jednostavno se instalira i spreman je za upotrebu odmah.

3. Omogućuje custom dizajniranje

Elementor vam omogućuje da prilagodite svaki dio vaše web stranice uključujući zaglavlja, podnožja i predloške postova. Uvijek prati trendove pa s ovim alatom možete npr. dodavati gradijente i kreirati vrlo atraktivne web stranice.

4. Jednostavno se povezuje

Elementor vam omogućuje jednostavno povezivanje s društvenim mrežama ili MailChimpom potrebnim za email kampanje. Pro verzija ima mogućnost izrade obrazaca i popup obavijesti te dodavanja animacija.

5. Dodatni set widgeta

Elementor Pro dolazi s widgetima koji omogućuju dodatne funkcionalnosti i rezultiraju vrhunskim web stranicama. Također sadrži preko 100 unaprijed dizajniranih web stranica koje možete prilagoditi svojim potrebama.

6. Elementor je brz

Neprekidno usavršavanje i poboljšavanje izvedbe ovog dodatka doprinosi tome da je kod čist i da dodatak radi savršeno te ne usporava učitavanje web stranice.

7. Optimiziran je za SEO

Elementor je prilagođen za SEO, što znači da će vaše web sjedište biti bolje rangirano u rezultatima pretraživanja.

8. Podržava WooCommerce

Elementor podržava WooCommerce što znači da ga možete koristiti za izradu prilagođenih stranica proizvoda i stranice za naplatu na vašoj Internet trgovini.

9. Responizivan dizajn

Elementor omogućuje prilagodbu za različite veličine ekrana. Ako želite, možete imati poseban dizajn prilagođen svakoj vrsti uređaja. Bilo da je riječ o mobitelu, tabletu ili velikim zaslonima, uvijek će izgledati savršeno.

10. Podrška zajednice

Elementor ima veliku zajednicu korisnika koji međusobno dijele svoja iskustva na forumima i platformama društvenih medija te je lako pronaći odgovor na svako pitanje.

Zaključak

Elementor dobro funkcionira sa svim WordPress temama i zbog toga se može instalirati i koristiti na starijim web stranicama. Također je prepun funkcija koje ga čine jednim od najboljih website buildera WordPress stranica. Najveća prednost je što je pregledan i jednostavan za upotrebu te sadrži sve što prosječnom korisniku treba. Dodatak s nekim ograničenjima možete isprobati besplatno u Elementor free verziji.

Ako trebate web stranicu, ali ipak ne želite gubiti vrijeme i učiti nešto što vas ne zanima, slobodno nas konatktirajte i pronaći ćemo rješenje na obostrano zadovoljstvo.

VIŠE SLIČNIH ČLANAKA